У Пријепољу заседа скупштина, протест мештана испред сале 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
У Пријепољу заседа скупштина, протест мештана испред сале
Trenutno na sajtu: 367       |       Podeli:
24.12.2016 | 0 коментар(а)



Пријепоље - У Пријепоље је почела седница скупштине на којој ће се расправљати о буџету и на којој ће се донети донекле закаснеле одлуке које се тичу Јавног предузећа



Дирекције за изградњу и ребаланса буџета.

Испред сале у којој заседа локални парламент окупило се тридесетак мештана Залуг који су од локалне власти затражили објашњење зашто се не решава питање депоније делећи летке са натписом „Престаните да нас трујете“. На друштвеним мрежама појавио се снимак на којем багер гура смеће према Лиму, а поједини мештани тврде да се такве активности дешавају у вечерњим сатима и да велики део смећа заврши у реци Лим.

„ То је злочин,  довољно је доћи на обалу Лима са друге стране депоније и све ће вам бити јасно. Та обала је уствари наслага депонованог смећа које река сваким даном носи део по део. Ја имам земљу поред  реке и био сам сведок када је набујао Лим прошли пут и када су машине гурале смеће како би ослободиле простор за даље лагеровање отпада“, каже Амер Турковић мештанин Залуга.

Будући да се депонија налази на самој обали ове реке они скрећу пажњу да депоновање смећа представља праву еколошку бомбу и ругло Пријепоља. Они су најавили блокаду овог сметлишта одмох по Новој години уколико власти не предузму мере  да се депонија затвори.

Члан Градског већа Милан Гачевић казао је новинарима да разуме незадовољство мештана и да се слаже са њиховим ставовима али није прецизирао због чега локална власт још увек није одговорила на захтеве грађана који су предали петицију са 500 потписа.

Представници опозиције тврде да су мештани апсолутно управу јер  је сметилиште велика опасност по мештане Залуга али и целог Пријепоља.

„Тачно је све што грађани тврде, да се на депонији крајње ризично лагерије смеће и да део заврши у реци Лим. Шокиран сам када сам видео на снимку шта ради булдожер који гура смеће и то је за сваку осуду“, казао је Есад Хоџић шеф одборничке групе СДП-а у локалном парламенту.

Иначе, скупштина је почела са радом без директног телевизијског преноса а разлог може бити искључен интернет у Дому културе због неплаћених рачуна.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.175.251 посета
Тренутно на сајту: 367 посетилац(a)